Za 6–8 kosov potrebujete:

  • 50 g želatine v prahu
  • 500 g malin
  • 400 g pasirane skute
  • 150 g drobno mletega sladkorja
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja
  • 200 ml jogurta
  • 40 ml ruma
  • 20 g bebi piškotov
  • 3 beljake
  • rdeč okrasni trak

Priprava:

1 Želatino stresite v 100 ml mlačne vode, jo premešajte in pustite stati 15 minut. Medtem oplaknite maline in jih odcedite. Četrtino jih prihranite za okrasitev, preostale pa pretlačite s paličnim mešalnikom.

2 Skuti primešajte polovico drobno mletega sladkorja in vaniljev sladkor, dodajte jogurt, pretlačene maline in rum. Nad vročo vodno kopeljo počasi stopite namočeno želatino in jo nato počasi vmešajte v skutno kremo. Na koncu dodajte še sneg beljakov, ki ste jih stepli s preostalim drobno mletim sladkorjem in vaniljevim sladkorjem.

3 Kremo prelijte v tortni model (20–22 cm) in ga za 4 ure postavite v hladilnik. Dno modla potopite v vročo vodo in nato šarloto previdno prevrnite iz njega. Obložite jo z bebi piškoti, povežite z okrasnim trakom in okrasite s preostalimi malinami. Šarloto lahko okrasite tudi s stepeno smetano, ki ji dodate še utrjevalec za smetano.

Foto: Profimedia

Liza - 11/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 11/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.