Pomladno in lahko...

Za 8 kosov potrebujete:

Za biskvit:

  • 50 g moke
  • ½ žličke sode bikarbone
  • ščepec soli
  • 70 g sladkorja
  • 5 jajc
  • 50 ml olja

Za kremo:

  • 300 g malinove marmelade
  • 400 g kremnega smetanovega namaza
  • 200 ml smetane
  • 5 žlic sladkorja v prahu

In še:

  • 125 g svežih malin

Priprava:

1 Moko presejte v skledo. Dodajte sodo bikarbono, ščepec soli in sladkor. Jajca penasto stepite in jih izmenično z oljem primešajte mokasti mešanici.

2 Manjši tortni model obložite s papirjem za peko in vanj vlijte testo. 45 do 50 minut ga pecite v pečici, segreti na 165 stopinj. Pečen biskvit naj se popolnoma ohladi, nato pa odstranite obod modela.

3 Smetanovemu namazu primešajte ohlajeno smetano in sladkor. Nato vse skupaj stepite v čvrsto kremo.

4 Biskvit vodoravno zrežite na tri dele in vsakega premažite z marmelado in delom kreme. Zložite vse tri dele skupaj in s kremo premažite še celotno torto. Okrasite jo z očiščenimi malinami in smetanovimi kupčki.

Liza - 16/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 16/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.