Torta je vedno dobra ideja za sladkanje!

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 180 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 80 g mletih mandljev
  • 5 jajc
  • 1 vaniljev sladkor
  • 70 ml sončničnega olja
  • 240 g sladkorja
  • maščobo in moko za model

Za kremo:

  • 250 g maskarponeja
  • 2 žlički instant kave
  • 450 g kremnega smetanovega namaza
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 200 ml smetane

Za okrasitev:

  • pražene mandljeve lističe
  • čokoladne bombončke
  • maline

Priprava:

1 Moki primešajte pecilni prašek in mandlje. Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake penasto stepite z vaniljevim sladkorjem in dodajte olje. Beljakom dodajte sladkor in jih stepite v sneg. Lahno zmešajte obe masi in ji dodajte še mokasto mešanico.

2 Namastite in pomokajte dva tortna modla (premera 18 cm). Dve tretjini testa vlijte v prvi model, preostalo testo pa v drugega. Nižje testo pri 160 stopinjah pecite približno 30 minut, višje pa 10 minut dlje. Po peki naj se malce ohladita v modlu, nato pa ju prevrnite na kuhinjsko rešetko. Tam naj se popolnoma ohladita.

3 Maskarpone zmešajte s smetanovim namazom (oba naj bosta sobne temperature) ter sladkorjem. Proti koncu dodajte ohlajeno smetano, stepeno z instant kavo.

4 Debelejši biskvit vodoravno prerežite. Od kreme odvzemite 1/3 količine za končno okrasitev. S preostalo kremo zlepite skupaj vse tri dele biskvita in s kremo premažite še celotno torto. Preostalo kremo dajte v vrečko za dresiranje in z njo okrasite torto. Stranice torte potresite z mandljevimi lističi, vrh torte pa z bombončki in malinami. Postavite jo v hladilnik, da se strdi.

Liza - 14/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 14/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.