Sočna, čokoladna in neustavljiva.

Za 16 kosov potrebujete:

Za kremo:

  • 200 ml mleka
  • 3 žlice praška za vaniljev puding
  • 2 rumenjaka
  • 50 g smetane
  • 40 g sladkorja 
  • 70 g mletih mandljev
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 70 g zmehčanega masla
  • 2 cl mandljevega likerja
  • 1 jajce
  • 50 g moke

Za testo:

  • 250 g zmehčanega masla
  • 175 g sladkorja
  • 3 jajca 
  • sol 
  • 125 g mletih mandljev
  • 200 g moke
  • 20 g kakava v prahu
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 150 g temne čokolade (stopljene)
  • 2 majhna manga (kocke)
  • 100 g marelične marmelade
Priprava:

1. Zmešajte 50 ml mleka, prašek za puding in rumenjake. Zavrite preostalo mleko, smetano in sladkor. Primešajte umešan prašek za puding in vse skupaj zavrite. Kozico odstavite.

2. Primešajte mandlje, sladkor v prahu, maslo, mandljev liker, jajce in moko. Maso pokrijte s folijo in počakajte, da se ohladi. 

3. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Namastite tortni model (premera 26 cm).

4. Penasto stepite maslo in sladkor. Primešajte jajca. Posebej zmešajte sol, mandlje, moko, kakav in pecilni prašek. Mešanico skupaj s čokolado primešajte masleni zmesi. V model nabrizgajte polovico testa in oblikujte tudi 2 cm visok rob.

5. Po dnu torte razporedite puding in kocke manga. Premažite s preostalim testom. Torto pecite približno 45 minut. Po peki naj se ohladi. Premažite jo z marmelado in jo po želji še okrasite.

Čas priprave: približno 1 ura in 45 minut.
Na kos: približno 460 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 46 g.