Da ne zmanjka idej za okusne torte...

Za 10 kosov potrebujete:

Za dno:

  • 130 g drobno mletih kakavovih piškotov
  • 40 g zmehčanega masla

Za kremo:

  • 250 g kremnega smetanovega namaza
  • 200 g trsnega sladkorja
  • 250 g bučnega pireja
  • 3 jajca
  • 3 žlice presejane moke
  • 1 žličko cimeta
  • 1/2 žličke mletega ingverja
  • ščepec soli
  • 120 g temne čokolade
  • bele čokoladne ostružke

Priprava:

1 Dno tortnega modela obložite s papirjem za peko. Pečico segrejte na 160 stopinj. Mlete piškote stresite v skledo in jo zmešajte s stopljenim maslom. Mešanico dobro zatisnite ob dno modela.

2 V drugi skledi gladko zmešajte smetanov namaz in sladkor. Dodajte še bučni pire, jajca, moko, cimet, ingver in sol. Kremo za nekaj časa postavite stran.

3 V tem času nad vročo vodno kopeljo stopite temno čokolado. Eno tretjino testa dajte v skledo in mu primešajte čokolado. Bučni pire razporedite po piškotnem dnu in pogladite površino. Prelijte s čokoladnim testom. Nato z vilicami premešajte obe vrsti testa, da dobite marmoriran vzorec. Torto pecite približno 50 minut. Pred serviranjem jo okrasite s čokoladnimi ostružki.

Liza - 07/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 07/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.