Sladkanje je vedno odlična izbira...

Za 12 kosov potrebujete:

  • 160 g moke
  • 1/3 žličke sode bikarbone
  • 20 g praška za vaniljev puding
  • 50 g mletih mandljev
  • 6 jajc (ločenih beljakov in rumenjakov)
  • ščepec soli
  • 150 g sladkorja
  • maslo za namastitev modela
  • moko za posipanje
  • 20 g kakava v prahu
  • 50 ml mleka

Priprava:

1 Moko presejte v skledo in primešajte sodo bikarbono, prašek za puding in mlete mandlje. Beljakom dodajte ščepec soli in polovico sladkorja in iz njih stepite trd sneg.

2 Rumenjakom dodajte preostali sladkor in jih penasto stepite. Primešajte mokasto mešanico in nato še sneg beljakov.

3 Namastite in pomokajte model in vanj vlijte dve tretjini testa. Preostalemu testu primešajte kakav in mleko. Temno testo prelijte na svetlo in ga z vilicami ali pa lesenim nabodalom marmorirajte. Kolač približno 35 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj.

Liza - 07/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 07/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.