To pa je zagotovo okusna jed!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 5 rezin toasta
  • 1 biolimono 
  • 1 šop zelišč (rožmarin, timijan, peteršilj, krebuljica)
  • 130 g masla
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 600 g krompirja
  • 2 žlici olivnega olja
  • cela kuminova semena
  • 700 g sveže mečarice
  • 3 stroke česna
  • 1 čili
  • 100 g slanine v kosu
  • 1 žlico sončničnega olja
  • 400 g zamrznjenega stročjega fižola

Priprava:

1 Kruhu odrežite skorjo. Preostali kruh zrežite na kocke in jih drobno zmeljite. Nastrgajte lupinico limone. Zelišča oplaknite in jih drobno sesekljajte. Nato jih zmešajte s kruhovimi drobtinami, limonino lupinico, 100 g koščkov masla in nato dodajte še sol in poper.


2 Krompir olupite, ga operite in osušite in nato zrežite na rezine. V ponvi segrejte malo olja. Nanj stresite krompir, semena kumine, sol in poper ter krompir z obeh strani zlato zapecite. Limono zrežite na rezine.


3 Oplaknite in osušite ribje filete ter jih zrežite na enako velike koščke. Model za narastke obložite z rezinami limone. Dodajte preostalo maslo in ribe. Ribe začinite s soljo in poprom ter jih prekrijte z zeliščno mešanico. Jed približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 220 stopinj.


4 Olupite čebulo in česen. Česen zrežite na rezine, čebulo pa drobno sesekljajte. Čiliju odstranite semena in ga zrežite na obročke, slanino pa na kocke. V ponvi segrejte malo olja in na njem popražite slanino. Dodajte čebulo in česen ter ju pražite približno 5 minut. Na koncu dodajte stročji fižol in vse skupaj kuhajte toliko časa, da se fižol zmehča. Postrezite z ribo.

Liza - 33/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 33/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.