Juha, ki očara s pestrimi okusi ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna 
  • 1 koromač
  • 4 žlice olivnega olja
  • 1 žlico mlete pekoče paprike
  • 200 ml belega vina 
  • 500 ml zelenjavne juhe
  • 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 400 g fileta mečarice 
  • 250 g kozic
  • sol, sveže mleti poper 
  • pest sesekljanega peteršilja


Priprava:

1 Olupite čebulo in česen, koromač očistite. Čebulo in česen sesekljajte, koromač zrežite na tanke rezine.

2 Čebulo in česen popražite na vročem olju, dodajte koromač, vse skupaj malo podušite in začinite s poprom.

3 Prilijte vino in vse skupaj kuhajte toliko časa, da povre vsa tekočina, nato dodajte paradižnike in juho. Zavrite sestavine.

4 Očistite ribje filete in kozice. Filete zrežite na kose in vse skupaj stresite v kozico. Juha naj lahno vre še nadaljnjih 10 minut, nato jo začinite s soljo in poprom ter potresite s sesekljanim drobnjakom.

Foto: Profimedia

Liza - 28/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 28/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.