Okusi Mehike na vašem krožniku!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 žlici olja
  • 2 čebuli
  • 5 strokov česna
  • 2 žlici mlete paprike
  • 800 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 500 ml zelenjavne juhe
  • 1 pikantno klobaso
  • 200 g koruze (pločevinka)
  • 400 g rdečega fižola (pločevinka)
  • 1 čili
  • sol, poper
  • peteršilj ali koriander za okrasitev

Priprava:

1 V večji kozici na vročem olju popražite drobno sesekljano čebulo in rezine česna. Potresite z mleto papriko in vse skupaj malce popražite. Nato dodajte koščke paradižnikov, paradižnikovo mezgo in juho ter vse skupaj zavrite.

2 Juha naj na nizki temperaturi lahno vre 15 minut, nato ji dodajte kolesca klobase in jo pustite vreti še nekaj minut. Dodajte koruzo, fižol in sesekljan čili.

3 Juha naj vre še nekaj minut, nato pa jo začinite s soljo in poprom. Razporedite jo po krožnikih in jo okrasite s peteršiljem ali koriandrom. Zraven postrezite nachos.

Liza - 04/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 04/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.