Ideja za odličen narastek!

Za 6 porcij potrebujete:

  • 200 g prekajene vratovine
  • 200 g pečene svinjine (pleče)
  • 200 g kuhanih piščančjih prsi
  • 3 pesti mladih kopriv
  • 6 en dan starih žemelj
  • 120 ml mleka
  • 6 jajc
  • sveže mleti črni poper, sol
  • ščepec muškatnega oreščka
  • maslo za modele
  • peteršilj za okrasitev

Priprava:

1 Oplaknite prekajeno meso, ga položite v lonec, prilijte toliko vode, da bo pokrito, in jo zavrite. Meso kuhajte približno 35 minut. Po kuhanju naj se ohladi. Vse vrste mesa zrežite na zelo majhne koščke.

2 Koprive dobro oplaknite, jih otresite do suhega in sesekljajte.

3 Žemlje zrežite na kocke, jih stresite v skledo in prilijte mleko in malo juhe.

4 Ločite rumenjake od beljakov. Žemljam dodajte še kocke mesa, nato koprive, lističe peteršilja in špinačo. Začinite s soljo, poprom in muškatnim oreškom. Na koncu dodajte rumenjake in čvrsto stepen sneg beljakov. Premešajte in pustite stati nekaj minut.

5 Namastite modele in jih napolnite z mešanico. Približno 25 do 30 minut jih pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Potresite s svežimi peteršiljevimi lističi in narastek postrezite.

Liza - 15/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 15/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.