Sveža zelišča poskrbijo za sijajno aromo in čudovit okus jedi!

Za 4 osebe potrebujete

  • 300 g majhnih čebul
  • 2 stroka česna
  • 600 g govejega ali jagnječjega stegna (kocke)
  • 4 žlice olja
  • sol
  • strti poper
  • 600 ml mesne juhe
  • 300 g stročjega fižola
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 1 žlico sesekljanih lističev origana

Priprava

Olupljeno čebulo prerežite na pol, česen pa drobno sesekljajte. Meso obrišite s papirnato brisačo. V posodi segrejte olje in na njem stekleno popražite čebulo. Dodajte še česen in ga malo popecite. Nato sledi meso, ki ga prav tako popecite z vseh strani. Ko tekočina povsem povre, meso začinite s soljo in poprom, ga zalijte z juho in v pokriti posodi kuhajte približno 1 uro in pol.

Očistite fižol, odrežite končke in ga operite skupaj s paradižniki. Te še prepolovite. V posodi zavrite slano vodo in v njej približno 5 minut kuhajte fižol. Nato ga vzemite iz vode in pustite, da se odcedi. Ko se meso zmehča, odstranite pokrovko in omako pokuhajte do približno ene tretjine. Pet minut pred koncem kuhanja dodajte paradižnike in jed začinite s soljo, poprom in lističi origana. Na koncu raguju primešajte še stročji fižol in ga še malo segrejte. Ne sme več vreti. Postrezite z rižem.

Čas priprave: približno 2 uri

Na osebo: približno 450 kcal, beljakovine: 33 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 17 g

Čarovnija okusa - JULIJ 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - JULIJ 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.