Svežina tudi na krožnik!

Za 4 osebe potrebujete:

Za palačinke:

  • 90 g čičerkine moke
  • 45 g riževe moke
  • 1 ½ žlice koruzne moke
  • 2 žlici garam masale
  • ½ žlice kurkume
  • ¼ žličke mletega čilija
  • 1 žličko mlete orientalske kumine
  • 1 cm svežega ingverja
  • 2 velika krompirja
  • ¼ žličke mletega črnega popra
  • 2 korenčka
  • 125 ml mleka
  • 1 večjo čebulo
  • olje

Za metino pomako:

  • 1 žlico olivnega olja
  • 60 ml kokosovega mleka
  • 1 žličko črnih gorčičnih semen
  • velik šop sveže mete + meta za okrasitev
  • 45 g kokosove moke
  • 2 zelena čilija
  • sol

Priprava:

1 Pečico segrejte na 180 stopinj. Vse vrste moke stresite v skledo, dodajte začimbe, drobno sesekljan ingver, poper in ½ žličke soli. Primešajte mleko in gladko zmešajte. Testo mora biti lepo tekoče. Če je pregosto, dodajte mleko.

2 Olupite čebulo, krompir in korenje, vse skupaj zrežite na tanke trakove in primešajte v testo.

3 Iz mešanice pripravite srednje velike palačinke in jih razporedite v pekač, obložen s papirjem za peko. V pečici jih pecite približno 15 minut. Nato jih premažite z oljem in jih pecite še 10 minut.

4 Medtem pripravite metino pomako. V ponvi segrejte olje, dodajte gorčično seme in pustite, da se popraži. Ko začnejo pokati, dodajte meto. Mešanico stresite v mešalnik, dodajte kokos, očiščen in drobno sesekljan čili, kokosovo mleko in ¼ žličke soli. Gladko ukašite. Po potrebi razredčite z dodatnim kokosovim mlekom.

5 Pečene palačinke takoj postrezite z metino pomako in jed okrasite z listi mete.

Liza - 22/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 22/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.