Pečemo!

Za 8 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 125 g masla
  • 75 g sladkorja v prahu
  • 10 g vaniljevega sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 250 g moke + moko za delovno površino
  • ščepec soli

Za nadev:

  • 100 g očiščene rabarbare
  • 100 g malin
  • 100 g drobno mletega sladkorja
  • 20 g koruznega škroba

In še:

  • 50 g mandljevih lističev
  • sladkor v prahu

Priprava:

1 Zmehčano maslo penasto stepite z obema vrstama sladkorja in rumenjakoma. Nato dodajte moko, sol in zamesite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in za 20 minut postavite v hladilnik.

2 Očiščeno rabarbaro zrežite na kocke, primešajte maline, sladkor in koruzni škrob.

3 Delovno površino potresite z moko, testo razdelite na 8 delov in vsakega razvaljajte v 12 cm velik krog. Po sredini razporedite nadev, 1,5 cm roba pa pustite praznega. Prazne robove zapognite čez nadev. Mini pite položite v pekač, obložen s papirjem za peko, jih potresite z mandljevimi lističi in jih 20 minut pecite v pečici, segreti na 175 stopinj. Pred serviranjem jih potresite s sladkorjem.

Liza - 18/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 18/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.