Sveža solata z mocarelo je odlična izbira za lahko večerjo

Za 4 osebe potrebujete

  • 250 g mocarele
  • 1 rdečo papriko
  • 125 g kumare
  • 1 rdeč čili
  • 8 rumenih češnjevih paradižnikov
  • 1 šopek zelišč (peteršilj, bazilika, origano)
  • 3 žlice svetlega balzamičnega kisa
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 ščepec sladkorja
  • sol
  • sveže strt poper

Priprava

Mocarelo zrežite na čim tanjše rezine. Operite papriko in kumaro ter ju zrežite na drobne kocke. Čiliju odstranite semena in ga drobno sesekljajte. Paradižnike oplaknite in jih zrežite na četrtine. Oplaknite zelišča, jih otresite do suhega in drobno sesekljajte. Stepite kis, olje, sladkor, sol in poper, dodajte zelišča in polivko prelijte po zelenjavi.

Mocarelo porazdelite po krožnikih in jo prelijte z zelenjavno polivko.

Čas priprave: približno 15 minut.

Na osebo: približno 160 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 9 g.

Čarovnija okusa - JUNIJ 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - JUNIJ 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.