Neponovljiv čar nabodal je v tem, da lahko nanje nataknete praktično vse, kar vam vzbuja tek.

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g mlete jagnjetine
  • 1 žlico posušenega origana
  • 2 žlici olja
  • 2 strta stroka česna
  • 2 žlički mletih začimb (orientalska kumina, koriander)
  • poper
  • sol
  • 4 majhne rdeče čebule
  • oljčno olje za mazanje nabodal

Priprava

Zmešajte meso, origano, olje, česen, začimbe in sol, maso zavijte v folijo in jo za 2 uri postavite v hladilnik. Nato iz nje oblikujte kroglice in jih izmenjaje s krhlji olupljene čebule nataknite na nabodala.

Premažite jih z oljem in jih položite na vroč žar.

Nabodala pecite na srednji temperaturi 8-10 minut. Vsake 2 minuti jih obrnite in jih vsakokrat vnovič premažite z oljem. Postrezite jih s popečenimi lepinjami.

Čas priprave: približno 50 minut + mirovanje mase.

Na osebo približno 470 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 41 g, ogljikovi hidrati: 7 g.

Čarovnija okusa - JULIJ 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - JULIJ 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.