Nežno svinjsko meso in hrustava paprika, začinjena z aromatično žar omako

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g svinjskega fileja
  • po 1 rumeno in rdečo papriko
  • 100 ml žar omake
  • sol, poper
  • 2 žlici repičnega olja
  • po želji nekaj lističev bazilike

Priprava

Meso na hitro oplaknite pod hladno vodo in ga obrišite s papirnato brisačo. Če želite, z ostrim nožen odstranite maščobo in kite. Nato file zrežite na enako velike koščke. Papriki očistite, ju prepolovite, odstranite semenje, ju oplaknite in dobro odcedite. Papriki zrežite na grižljaj velike koščke.

Meso in papriko izmenjaje nataknite na lesena nabodala. Premažite jih s tankim slojem omake za žar in jih začinite s soljo in poprom. V ponvi segrejte olje (lahko uporabite rebrasto ponev). Nabodala med občasnim obračanjem pecite 8 do 10 minut. Po želji jih okrasite z lističi bazilike. Kot prilogo ponudite ocvrt krompirček ali pa krompirjeve polpete.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 230 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 4 g.

Lisa - 10/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 10/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.