Vaši dragi bodo kar obstrmeli

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 šopek gladkega peteršilja
  • 1 šopek drobnjaka
  • 1 žlico kaper (vloženih)
  • 100 g drobno mletega mesa pečenic
  • 75 g svežega sira
  • 4 tanke svinjske zrezke (po 150 g)
  • sol, poper
  • 4 rezine surove šunke
  • 4 kislih kumaric
  • 2 žlici olja

Priprava

Zelišča oplaknite in jih otresite do suhega. Peteršilj sesekljajte, drobnjak pa zrežite na rolice. Kapre sesekljajte. Zmešajte zelišča, kapre, meso pečenic in sveži sir.

Zrezke oplaknite, jih osušite in jih malce potolcite, če je treba. Začinite jih s soljo in poprom. Vsak zrezek obložite z 1 rezino šunke, jo premažite z mesno mešanico in nanj položite po 1 kislo kumarico. Zrezke trdno zvijte in jih z ostrim nožem zrežite na 2 do 3 cm široke rezine. Te prečno nataknite na nabodala.

V ponvi segrejte olje in na njem nabodala z vsake strani pecite približno 4 minute. Pečena nabodala lahko postrežete še z rezinami limon. Zraven teknejo zelena solata, beli kruh ali krompirjeva solata.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 500 kcal, beljakovine: 58 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 4 g.

Lisa - 47/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 47/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.