Testenine s polnilom nikoli ne razočarajo

Za 5 oseb potrebujete

  • 50 g parmezana
  • 200 g mocarele
  • maslo za namastitev modla
  • 600 g svežih tortelinov (polnjenih s špinačo ali z gobami)
  • 700 ml bolonjske omake (glej Namig)
  • sol
  • strti poper
  • 2 žlici sesekljanih zelišč (bazilika, origano, timijan)

Priprava

Parmezan na drobno nastrgajte. Mocarelo odcedite in jo zrežite na tanke rezine. Model za narastke namastite z maslom in po njem razporedite del testenin. Prelijte jih s polovico omake, po njej razporedite preostale testenine in jih prelijte z drugo polovico omake. Obložite z rezinami mocarele, jih rahlo začinite s soljo in poprom ter potresite s parmezanom.

Narastek približno 20 do 25 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj, da se lepo zapeče tudi sir.

Namig: mocarela je optimalen sir za peko. Najprej odlijte tekočino, sir zrežite na rezine in jih porazdelite po testeninah. Pecite toliko časa, da se začne sir topiti in se naredi hrustava skorjica. Mocarela se zaradi nevsiljive in sveže arome pogosto uporablja za zelenjavne solate in pice.

Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut

Na osebo približno 850 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 44 g, ogljikovi hidrati: 78 g

Čarovnija okusa - AVGUST 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - AVGUST 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.