Ni ga čez domače njoke ... S skuto so res odlični!

Sestavine:

  • 500 g skute
  • 70 g sveže naribanega parmezana
  • 2 rumenjaka
  • 1 čajna žlička soli
  • 150 g bele ostre moke
  • dodatna moka za posipavanje deske

Priprava:

1. Skuto zmešamo s parmezanom, soljo in rumenjakoma.

2.Dodamo ostro moko in na hitro malo pregnetemo, da se sestavine med seboj povežejo. Testo mora biti še malo lepljivo in nikakor ne sme biti trdo, saj bodo potem tudi njoki trdi in zbiti.

3.Desko dobro pomokamo. Vzamemo za polno jedilno žlico mase ter jo oblikujemo v svaljek, širok približno 2 cm. Nato ga z nožem razrežemo na 3 do 4 cm dolge njoke in jih zlagamo na pomokano površino. Postopek ponavljamo, dokler ne zmanjka mase. Z manjšo količino testa boste imeli manj težav. Če boste naenkrat valjali več testa, se vam bo to lepilo.

4.Njoke kuhamo v vreli in osoljeni vodi približno 2 do 4 minute. Čas kuhanja je odvisen od velikosti. Med kuhanjem njoke premešamo, da se ne prilepijo na dno posode.

5.Najboljši njoki so z golažem ali z bolonjsko omako.

Foto: Profimedia

Liza - 16/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 16/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.