Stara dobra klasika!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 80 g sveže špinače
  • 1 strok česna
  • 50 g nastrganega parmezana
  • 50 g orehov
  • približno 100 ml olivnega olja
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 1 žlico limonovega soka
  • 400 g majhnega krompirja
  • 250 g toasta
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 2 žlici sesekljane bazilike
  • 600 g puranjih prsi
  • moko
  • 2 jajci
  • prečiščeno maslo za cvrenje
  • 200 g stročjega graha

Priprava:

1 Oplaknjeno špinačo, olupljen česen, nastrgan sir in orehe dajte v blender in vse skupaj drobno sesekljajte. Počasi vmešajte še olje in pesto začinite s soljo, poprom in limonovim sokom.

2 Krompir olupite in ga skuhajte v vreli slani vodi.

3 Kruh drobno sesekljajte v sekljalniku in mu primešajte zelišča. Meso očistite, ga zrežite na rezine in lahno potolcite. Začinite ga s soljo in poprom. Zrezke nato povaljajte v moki, v razžvrkljanih jajcih in zeliščnih drobtinah. V ponvi segrejte maslo in v njem z obeh strani zlato ocvrite zrezke.

4 Krompir po kuhanju odcedite in ga zrežite na rezine. Oplaknite stročji grah, ga zrežite na koščke in jih 1 do 2 minuti kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih stresite v hladno vodo, odcedite in razporedite po krožnikih skupaj s krompirjem. Nežno solite in poprajte ter zraven ponudite zrezke in pesto.

Liza - 09/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 09/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.