Pastinak v krompirjevih palačinkah poskrbi za poseben pridih

Za 4 osebe potrebujete

  • 600 g krompirja, ki se ne razkuha
  • 400 g pastinaka
  • 1 čebulo
  • 2 jajci
  • 2 žlici moke
  • sol
  • poper
  • nastrgan muškatni orešček
  • 6 žlic olja
  • 200 g smetanovega jogurta
  • 150 g kisle smetane
  • 2 žlici kisa
  • 1 šopek kreše

Priprava

Krompir in pastinak olupite ter grobo nastrgajte. Olupljeno čebulo zrežite na kocke in jih skupaj z jajci in moko primešajte nastrgani zelenjavi. Mešanico krepko začinite s soljo, poprom in muškatom.

V teflonski ponvi segrejte 2 žlici olja. Za vsako palačinko vzemite 1½ žlice krompirjeve mase in vsak kupček nekoliko sploščite s hrbtno stranjo žlice. Na srednji temperaturi 3 do 4 minute pecite šest palačink. Nato jih obrnite in jih pecite še 3 do 4 minute. Enako naredite tudi s preostalo maso.

Za pripravo pomake zmešajte jogurt, kislo smetano in kis. Krešo zrežite in jo, razen 1 žlice, primešajte jogurtu ter pomako začinite. Postrezite jo k palačinkam in jih okrasite s preostalo krešo.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 500 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 33 g.

Lisa - 41/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 41/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.