Mediteranski priokus na krožniku!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 150 g piščančjega mesa
  • sol, sveže mleti pisani poper
  • 2 stroka česna
  • 1 čebulo
  • 4 žlice olivnega olja
  • 100 g školjk
  • 150 g morskih sadežev
  • 100 g bele ribe
  • 1 čili
  • 130 ml belega vina
  • 300 g riža
  • 600 ml perutninske juhe
  • ščepec žafrana
  • 1 lovorjev list
  • 150 g češnjevih paradižnikov
  • 50 g graha
  • 1 limono
  • peteršilj za okrasitev

Priprava:

1 Očistite meso, ga zrežite na majhne koščke in jih začinite s soljo in poprom. Olupite česen in čebulo. Česen zrežite na rezine, čebulo pa drobno sesekljajte. V večji ponvi segrejte olje in na njem popražite meso, česen in čebulo.

2 S ščetko temeljito očistite školjke, morske sadeže in ribje meso pa zrežite na majhne koščke. Čili drobno sesekljajte. Vse skupaj dodajte mesu in sestavine še malo popražite. Nato prilijte vino in jed dušite 10 do 15 minut.

3 Ko se vino skoraj pokuha, dodajte riž, vse skupaj lahno premešajte in prilijte juho. Jed začinite s soljo in dodajte žafran, lovorjev list, koščke paradižnikov in grah.

4 Paelli dodajte limonov sok in jo kuhajte, dokler se riž ne zmehča. Če je treba, prilijte še malo juhe. Paello okrasite s krhlji limone in peteršiljem.

Liza - 11/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 11/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.