Hitro pripravljena omaka!

Sestavine:

  • 200 g očiščenih in narezanih gob
  • 2 šalotki
  • česen
  • sol
  • poper
  • drobnjak
  • peteršilj
  • majaron
  • lovor
  • žajbelj
  • 2 žlici koruznega škroba
  • 2 dl vode ali rastlinskega napitka (sojino ali ovseno)
  • 1 dl sojinega jogurta
  • voda
  • olje

Priprava:

Na olju zarumenimo drobno narezano šalotko in ji dodamo gobe. Pražimo jih nekje 5 do 10 minut na blagi temperaturi (odvisno od velikosti gob). Nato dodamo koruzni škrob, dobro pomešamo, zvišamo temperaturo in dodamo sojino mleko ali vodo. Če je pregosto, ko zavre, dodamo še malce vode. V omako damo vejico žajblja, lovor, majaron in v pokriti posodi kuhamo 10 minut. Na koncu dodamo še preostale začimbe, česen in sojin jogurt. Omako prelijemo čez pirine njoke, lahko pa jo postrežemo z rižem ali k seitanovim zrezkom s krompirjem ali k polenti.

Recept je prispevala Jasmina Hrastovec – avtorica bloga Minci kuha (mincikuha.blogspot.com), na katerem objavlja recepte jedi, ki so cenovno dostopne vsem ljubiteljem dobre domače hrane.

Liza - 06/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 06/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.