Pregrešno dobra sladica!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 ml mleka
  • 150 g pirine moke
  • 150 g pšenične moke
  • ščepec soli
  • 1 žlico vaniljevega sladkorja
  • 3 jajca
  • olje za cvrenje
  • sladkor v prahu

Za nadev:

  • 5 jabolk
  • 1/2 žlice limonovega soka
  • 1 žlico vaniljevega sladkorja
  • 1/2 žličke mletega cimeta
  • 50 g masla
  • 2 klinčka
  • pest sesekljanih orehov

Priprava:

1 Mleku primešajte obe vrsti moke. Nato dodajte sol, sladkor in jajca. Gladko zmešajte. Mešanica naj počiva 5 minut. Na naoljeni ponvi specite tanke palačinke.

2 Olupite jabolka, odstranite peščišče in sadje zrežite na kocke. Stresite jih v skledo, nakapajte z limonovim sokom in dodajte še sladkor in cimet. V kozici segrejte maslo in na njem 3 minute dušite jabolka in klinčke.

3 Odstranite klinčke in jabolkom primešajte pražene orehe. S pripravljenim nadevom nadevajte palačinke, jih prepognite in potresite s sladkorjem v prahu.

Liza - 04/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 04/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.