Palačinke so okusna izbira!

Za 4 osebe potrebujete:

Za palačinke:

  • 2 jajci
  • 250 ml mleka
  • ščepec soli
  • 100 g moke
  • olje

Za nadev:

  • 2 mladi čebuli
  • olje
  • sol
  • 300 g fileja piščančjih prsi
  • 1 čili
  • sveže mleti poper
  • kečap

Priprava:

1 Jajci stepite z mlekom in ščepcem soli, primešajte moko in testo pustite stati 10 minut.

2 Teflonsko ponev lahno naoljite in jo segrejte. Iz testa specite tanke palačinke in jih postavite na toplo.

3 Na olju popražite drobno sesekljano mlado čebulo, dodajte soljene piščančje trakove in sesekljan čili in vse skupaj lahno popecite. Če želite, začinite s soljo in poprom.

4 Palačinke premažite s kečapom, po njih razporedite meso, potresite s preostalo drobno sesekljano mlado čebulo in palačinke prepognite.

Liza - 10/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 10/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.