Jagode za rdeče!

Za 12 kosov potrebujete:

Za palačinke:

  • 950 ml kefirja
  • 5 jajc
  • 300 g moke
  • 150 g drobno mletega sladkorja
  • ščepec soli
  • olje
  • jagodno marmelado

Za dodatno testo:

  • 250 ml smetane
  • 4 rumenjake
  • 70 g drobno mletega sladkorja

Za okrasitev:

  • sladkor v prahu
  • 200 g jagod

Priprava:

1 Kefir gladko stepite z jajci, sladkorjem, moko in soljo. Testo naj nekaj minut počiva. Na olju specite 8 tankih palačink. 2 do 3 zajemalke testa prihranite za pozneje.

2 Na dno tortnega modla s snemljivim obodom položite prvo palačinko. Preostale palačinke premažite z marmelado in jih zvijte. Nato jih v krogih, drugo zraven druge, zložite v model.

3 Preostalemu testo dodajte smetano, rumenjake in sladkor ter mešanico prelijte po palačinkah. Torto približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 165 stopinj. Po peki počakajte, da se ohladi.

4 Palačinkino torto potresite s sladkorjem v prahu in jo okrasite s prepolovljenimi jagodami. Zraven lahko postrežete tudi stepeno smetano.

Liza - 19/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 19/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.