Zraven pa še solata iz slanine, česna in rožmarina

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 velike krompirje
  • sol
  • 6 velikih paradižnikov
  • 300 g mocarele
  • 6 jajc
  • 100 ml mleka
  • poper
  • nastrgan muškatni orešček
  • pol šopka bazilike
  • 200 g mastne slanine
  • 2 vejici rožmarina
  • 1 strok česna

Priprava

Krompir operite in ga neolupljenega približno 20 minut kuhajte v slani vodi. Očistite paradižnike. Mocarelo odcedite in oboje zrežite na rezine. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Krompirju odlijte vodo, ga olupite in pustite, da se ohladi. Nato ga zrežite na rezine in jih skupaj s paradižniki in mocarelo razporedite po 4 majhnih modelčkih.

Jajca stepite z mlekom in jih začinite s soljo, poprom in muškatom. Baziliko oplaknite, jo otresite do suhega in jo sesekljajte. Primešajte jo jajčni zmesi. Jajčno mešanico prelijte po narastkih in jih pecite 25 do 30 minut.

Slanino zrežite na zelo drobne kocke. Rožmarin oplaknite, ga otresite do suhega in zelo drobno sesekljajte iglice. Česen olupite in ga prav tako zrežite na zelo drobne kocke. Vse skupaj premešajte, krepko začinite s soljo in poprom ter postavite v hladilnik. Postrezite s pečenim narastkom. Po želji jed okrasite še z baziliko in parmezanovimi ostružki.

Čas priprave: približno 1 ura in 30 minut.

Na osebo: približno 620 kcal, beljakovine: 19 g, maščobe: 53 g, ogljikovi hidrati: 17 g.

Lisa - 10/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 10/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.