Slastna i pripravljena v zgolj 30 minutah

Za 4 osebe potrebujete

  • 400 g krompirja
  • 1 čebulo
  • 2 žlici rastlinske kreme
  • 300 g zamrznjenega stročjega fižola
  • 1 žličko posušenega origana
  • 1 pločevinko paradižnikov (850 ml)
  • 500 ml zelenjavne juhe
  • pol šopka bazilike
  • sol
  • poper
  • sladkor
  • 100 g nadomestka smetane za stepanje

Priprava

Krompir olupite, ga operite in zrežite na kocke. Čebulo olupite in jo zrežite na drobne kocke. V večji posodi segrejte rastlinsko kremo. Na njej podušite krompir, čebulo, fižol in origano. Dodajte še paradižnike in juho ter jo na nizki temperaturi pustite lahno vreti približno 25 minut.

V tem času oplaknite baziliko in jo otresite do suhega. Potrgajte lističe in jih zrežite na trakove. Stepite nadomestek smetane. Paradižnikovo juho začinite s soljo, poprom in po potrebi malce sladkorja. Porazdelite po krožnikih in sredi vsake juhe kanite žličko smetane in juho potresite z baziliko.

Namig: juha je primerna za lahko večerjo ali pa tudi kot predjed menija z več hodi.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 210 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 23 g.

Lisa - 18/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 18/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.