Kamamber je mehak francoski sir z belo plemenito plesnijo.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 250 g moke
  • 350 g listnatega testa
  • 4 kamambere
  • 4 žlice mandljevih lističev
  • 4 žlice peteršilja
  • 1 jajce

Priprava:

1 Testo razdelite na 4 enako velike dele, jih še malce razvaljajte in na sredino položite sir. Vsak kos potresite z mandlji in peteršiljem. Robove testa zapognite čez sir, jih zatisnite skupaj in na koncu spnite še z zobotrebcem.

2 Zavojčke premažite z razžvrkljanim jajcem in jih približno 15 minut pecite v pečici, segreti na 175 stopinj. Zraven postrezite zelenjavno solato.

Liza - 03/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 03/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.