Pražene limone poskrbijo za fino aromo

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 piščančja stegna (po približno 200 g)
  • sol
  • poper
  • 750 g krompirja, ki se ne razkuha
  • 1 neškropljeno limono
  • 1 ohrovt (približno 800 g)
  • 1 čebulo
  • 2 žlici stopljenega masla
  • 200 ml juhe
  • 2 žlici sesekljanega gladkega peteršilja

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Meso oplaknite, ga osušite in krepko začinite s soljo in poprom. Krompir s ščetko očistite pod tekočo vodo in ga po dolgem zrežite na četrtine. Začinite ga s soljo in ga stresite v pekač. Vmes položite še stegna, jih prebodite z vilicami in jih pecite približno 50 minut. Krompir med peko enkrat obrnite. Limono oplaknite, jo zrežite na krhlje ter jih po 20 minutah peke dodajte mesu in krompirju.

V tem času ohrovtu odstranite zunanje, uvele liste, ga zrežite na osmine in izrežite kocen. Preostanek zrežite na ozke trakove. Olupite čebulo in jo zrežite na drobne kocke ter jih stekleno popražite na stopljenem maslu. Oplaknite trakove ohrovta in jih še mokre dodajte čebuli. Prilijte juho in vse skupaj dušite približno 15 minut. Začinite s soljo in poprom.

Ohrovt, krompir in meso porazdelite po krožnikih in jed potresite s peteršiljem. Zraven ponudite še krhlje limon ali pa jed nakapajte z njenim sokom.

Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.

Na osebo: približno 560 kcal, beljakovine: 44 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 26 g.

Lisa - 3/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 3/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.