Zdravo in slastno!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 750 g buče hokaido
  • 1 strok česna
  • 2 žlici olivnega olja + nekaj kapljic olja
  • sveže mleti črni poper
  • 2 lovorjeva lista
  • 6 žajbljevih lističev
  • 240 g kuhane zelene leče
  • 3/4 žličke čilijevih kosmičev
  • 200 g majhnih šampinjonov
  • 200 g rikote
  • 1 rdeč čili

Priprava:

1 Očistite bučo, jo prerežite in odstranite semena. Nato jo zrežite na majhne koščke, jih razporedite v pekač in dodajte cele stroke česna. Nakapajte z olivnim oljem in dodajte še sol in poper. Nato dodajte še lovorjeve in žajbljeve liste ter bučo približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

2 Kuhano lečo stresite v skledo in primešajte 2 žlici olja, čilijeve kosmiče, sol in poper. Očistite šampinjone in jih prerežite na pol.

3 Po 20 minutah peke buči dodajte lečo in gobe in vse skupaj premešajte. Na sredini naredite prostor in vanj dajte rikoto. Jed pecite še 20 minut. Pred serviranjem jo potresite z drobno sesekljanim čilijem in poprom. Postrezite še vroče.

Liza - 09/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 09/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.