Leča po svoji hranilni vrednosti ne zaostaja za fižolom in grahom...

Za 2 osebi potrebujete:

  • 400 g buče (maslene ali hokaido)
  • ½ rdeče čebule
  • 1 žlico kari paste
  • 2 žlici olja
  • sol
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • 80 g zelene leče
  • 1 jajce
  • 10 g bučnih semen
  • 5 g pinjol
  • pest zelišč (peteršilj, meta, bazilika)

Priprava:

1 Buči odstranite semena, jo olupite in zrežite na enako velike kocke. Olupljeno čebulo zrežite na četrtine.

2 Zmešajte bučo, čebulo, kari pasto, olje in ščepec soli. Mešanico razporedite po pekaču in prilijte 600 ml vroče vode. Pekač pokrijte z aluminijasto folijo in vse skupaj 10 minut pecite v pečici, segreti na 220 stopinj. Nato odstranite folijo, sestavine prelijte s smetano, premešajte in jed pecite še 10 minut.

3 V tem času dobro oplaknite lečo, jo stresite v kozico in prilijte hladno vodo. Skuhajte jo do mehkega in jo na koncu začinite s soljo. Jajce kuhajte 5 minut, ga nato ohladite v hladni vodi in olupite.

4 Pečeno bučo dajte v posodico in dodajte lečo in jajce. Zraven ponudite semena in zelišča.

Liza - 20/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 20/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.