Grah za piko na i...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 šalotki
  • 5 žlic olivnega olja
  • 300 g riža za rižoto
  • 100 ml belega vina
  • 400 ml zelenjavne juhe
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 100 g graha
  • 3 žlice kisle smetane
  • 150 g dimljene skuše
  • 60 g masla
  • 6 vejic koprca
  • 100 g parmezana

Priprava:

1 Sesekljano šalotko dajte v pekač z olivnim oljem in jo 10 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.

2 Dodajte riž, premešajte in pekač še za 5 minut postavite v pečico. Prilijte vino in juho, vse skupaj začinite s soljo in poprom ter rižoto pecite še 30 minut. Nekajkrat premešajte.

3 Dodajte grah in kislo smetano, povrh razporedite koščke dimljene ribe in rižoto v pečico postavite še za 5 minut.

4 Primešajte maslo in rižoto potresite s sesekljanim koprcem in nastrganim parmezanom.

Liza - 19/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 19/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.