Ribe 'iz varnostnih razlogov' pečemo veliko dlje, kot bi bilo treba in so pogosto preveč suhe. Vendar je njihova priprava bistveno hitrejša kot pri mesu. Ko se zlato rjavo zapeče na spodnji strani, ribo obrnite in jo pecite še največ 2 minuti.

Za 4 osebe potrebujete

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 4 manjše in očiščene skuše

Za omako

  • 1 očiščen in drobno sesekljan čili
  • 1 drobno sesekljan strok česna
  • 3 cm sesekljanega ingverja
  • 2 žlički medu
  • sok in lupinico 2 neškropljenih limet
  • sol
  • 1 žličko sezamovega olja
  • 1 žličko tajske ribje omake

Priprava

Zmešajte sestavine za omako in 2 žlici oljčnega olja. Po želji dodajte še limono, med in sol.

Ribe z obeh strani šestkrat zarežite z ostrim nožem. Nato jih premažite s preostalim oljem in jih lahno začinite s soljo in poprom.

Ribe z vsake strani pecite po 5 do 6 minut. Na krožniku jih prelijte z omako in ju pustite počivati še 2 do 3 minute, preden jih postrežete.

Namig: ribo prelijte z omako šele tik pred serviranjem, kajti drobno sesekljane sestavine (čili, česen in ingver) se bi med peko zažgale in dobile trpek okus.

Čas priprave: približno 30 minut + mirovanje 8 ur.

Na osebo: približno 640 kcal, beljakovine: 28 g, maščobe: 44 g, ogljikovi hidrati: 36 g.

Čarovnija okusa - JUNIJ 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - JUNIJ 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.