Paradižniki osvežijo in okrasijo jed

Za 4 osebe potrebujete

  • 8 piščančjih kračk s kožo (zgornje stegno)
  • 150 g svežega sira
  • 50 g drobno nastrganega pekorina
  • 2 žlički sesekljanega drobnjaka in origana
  • sol
  • poper
  • 2 žlički limonovega soka
  • 150 ml perutninske juhe
  • 150 ml suhega belega vina
  • 400 g češnjevih paradižnikov

Priprava

Meso oplaknite, ga obrišite in v vsak kos zarežite žep. Zmešajte obe vrsti sira in mešanico začinite z zelišči, soljo, poprom in limonovim sokom. Nadevajte žepke v mesu in odprtine spnite z zobotrebci. Meso začinite s soljo in poprom, kose položite v pekač in jih približno 8 minut pecite v pečici, segreti na 200 °C. Zmešajte malo juhe in vino, zlijte k mesu in ga pri 180 °C pecite še 40 minut. Med peko meso večkrat prelijte z omako in prilijte še juho in vino, če bo treba.

Približno 8 minut pred koncem peke okoli mesa porazdelite oplaknjene paradižnike. Lahko jih tudi pustite na latih.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na osebo: približno 380 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 8 g.

Čarovnija okusa - JUNIJ 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - JUNIJ 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.