Popolno poletno kosilo s piščancem in stročjim fižolom vsebuje veliko beljakovin, ki se skrivajo v zelenjavi in piščancu

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 fileje piščančjih prsi (po 125 g)
  • strt poper
  • sol
  • 4 vejice citronskega timijana
  • 4 rezine pršuta
  • 3 žlice olivnega olja
  • 2 žlici suhega belega vina
  • 3 žlice vode

Za prilogo:

  • 500 g očiščenega stročjega fižola
  • 60 g masla
  • 50 g grobo sesekljanih praženih pinjol
  • 2 žlici svežega limonovega soka
  • strt črni poper
  • sol

Priprava

Meso očistite, ga začinite s soljo in poprom in na vsak zrezek položite 1 timijanovo vejico. Rezino pršuta prečno zrežite na 2 trakova in ju trdno ovijte okoli mesa. Tako pripravite vse zrezke.

V globoki ponvi segrejte olje in na njem z vseh strani popecite meso. Nato zrezke prestavite v pekač in jih prelijte s sokom, ki je nastal pri peki. Vinu primešajte vodo in ga prelijte po mesu. Pekač pokrijte z aluminijasto folijo in meso približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj. Nato folijo odstranite, meso prelijte s sokom, ki nastaja pri peki in ga pecite še nekaj minut.

Očiščen stročji fižol dajte v vrelo slano vodo in ga blanširajte 2 minuti. Vodo nato odlijte, fižol oplaknite z zelo hladno vodo in ga odcedite. V globoki ponvi razpustite maslo, nanj stresite fižol in ga na zmerni temperaturi dušite približno 5 do 6 minut. Na koncu ga pokapajte z limonovim sokom, začinite s soljo in poprom in potresite s pinjolami. Dušen fižol lahko ponudite kot prilogo k pečenki.

Čas priprave: približno 45 minut

Na osebo: približno 490 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 13 g

Čarovnija okusa - JULIJ 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - JULIJ 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.