Radi imamo ribe!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 očiščene postrvi
  • morsko sol
  • 120 ml olivnega olja
  • 4 limone
  • 4 vejice timijana + timijan za okrasitev
  • 4 vejice satureja + saturejo za okrasitev
  • 4 vejice rožmarina + rožmarin za okrasitev

Priprava:

1 Očistite postrvi in jih na vsaki strani nekajkrat zarežite. S soljo jih začinite od znotraj in od zunaj. Nakapajte jih z olivnim oljem, ki ga dobro vtarete od zunaj in od znotraj.

2 Dve dobro oprani limoni zrežite na rezine. V vsako ribo položite po 2 rezini in po 1 vejico vsakega zelišča. Ribe nakapajte z limonovim sokom preostalih rezin.

3 Z vsake strani jih na žaru pecite po 8 minut, tako da bo koža lepo hrustljava.

4 Prepolovite preostale limone in jih z odrezano stranjo navzdol 2 minuti pecite na žaru. Postrezite z ribo, okrašeno z zelišči.

Liza - 12/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 12/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.