Ponovoletno sladkanje...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 žlico medu
  • 2 žlici brusnične marmelade
  • 200 g ovsenih kosmičev
  • 3 žlice lešnikov
  • 1 žlico sesekljanih mandljev
  • 1 žlico rozin
  • 1 žlico sesekljanih suhih marelic
  • 2 žlici suhih brusnic
  • 1 žlico mletega cimeta
  • 2 žlici sezamovih semen
  • 80 ml smetane
  • 120 g jogurta
  • 1 vaniljev sladkor
  • 200 g zamrznjenih malin
  • 1 žlico sladkorja

Priprava:

1 Na nizki temperaturi segrejte med in brusnično marmelado. Dodajte ovsene kosmiče, lešnike, mandlje, rozine, sesekljane marelice in suhe brusnice. Dodajte še cimet in sezamova semena.

2 Dobro premešajte in razporedite po papirju za peko. Mešanico 10 do 12 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj.

3 Smetano čvrsto stepite in primešajte jogurt in sladkor. Dve tretjini malin dajte v kozico, dodajte 1 žlico vode in 1 žlico sladkorja. Nato jih pustite nekaj minut lahno vreti.

4 Polovico jogurtove kreme razporedite v kozarčke, jo pokrijte s plastjo pečenih ovsenih kosmičev in zaključite z novo plastjo kreme. Prelijte z vročimi malinami in sladico okrasite s preostalimi odmrznjenimi malinami.

Liza - 02/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 02/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.