Slastne klobase nikoli ne razočarajo ...

Za 4 osebe potrebujete

  • olje ali malo masti
  • 12 mini pečenic (ali drugih)
  • 2 jajci
  • 180 ml mleka
  • sol
  • 140 g gladke moke
Priprava

Pečenice položite v namaščen model za narastke in jih približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

V vmesnem času razžvrkljajte jajci, mleko in sol. Postopoma dosujte še presejano moko in zmešajte gladko testo. Prelijte ga po pečenicah, model postavite nazaj v pečico in vse skupaj pecite še približno 25 minut. Pečenice se morajo obarvati zlato rumeno, površina testa pa mora zakrkniti. Da se pečenice ne bodo zažgale, lahko pred koncem peke model pokrijete z aluminijasto folijo. Pečene klobase postrezite s solato (na primer zeljno).

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 560 kcal, beljakovine: 26 g, maščobe: 39 g, ogljikovi hidrati: 28 g.

Čarovnija okusa - FEBRUAR 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - FEBRUAR 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.