Zima je čas za divjačino

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 3 korenčke
  • ¼ zelene
  • 500 ml rdečega vina
  • 1 lovorjev list
  • 6 poprovih zrn
  • 2 klinčka
  • 3 pimentova zrna
  • 1 kg stegna divjega prašiča (brez kosti)
  • 100 g kock prekajene slanine
  • 125 ml juhe
  • 30 g suhih jurčkov (namočenih)
  • 1 žlico jedilnega škroba
  • 5 žlic kisle smetane
  • 3 žlice šipkove marmelade
  • sol
  • poper

Priprava

Olupljeno čebulo in očiščeno zelenjavo zrežite na večje kocke. Prelijte z rdečim vinom. Dodajte lovor, poprova zrna, klinčke in piment. Meso osušite in ga 24 ur marinirajte v marinadi.

Slanino stekleno popražite. Meso otrite do suhega in ga z vseh strani krepko popecite zraven. Prilijte juho in 250 ml marinade in vse skupaj dušite 75 do 85 minut. Med kuhanjem večkrat prilijte malo marinade. Po 1 uri kuhanja dodajte tudi gobe.

Meso vzemite iz tekočine in ga postavite na toplo. Prevretek zgostite z umešanim škrobom. Dodajte še kislo smetano, vse skupaj začinite s šipkovo marmelado, soljo in poprom ter postrezite z mesom, ki ga zrežete na rezine. Zraven teknejo karamelizirana jabolka in rdeče zelje.

Čas priprave: približno 2 uri in 15 minut + mariniranje 24 ur.

Na osebo: približno 560 kcal, beljakovine: 43 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 8 g.

Lisa - 2/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 2/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.