Rdeča pesa pomaga ohranjati vitalnost srca in ožilja...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 250 g pese
  • sol, sveže mleti črni poper
  • ½ žličke sladkorja v prahu
  • 60 g drobno nastrganega hrena
  • lupinico 1 limone
  • 150 g pasirane skute
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 redkvici
  • olivno olje
  • 1 posodico kalčkov vodne kreše
  • rukolo za dekoracijo

Priprava:

1 Peso temeljito operite in jo zavijte v aluminijasto folijo. Položite jo v pekač in jo približno 60 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj (odvisno od velikosti pese). Previdno jo odvijte iz folije in počakajte, da se ohladi. Nato jo olupite, grobo nastrgajte in primešajte sol, poper, sladkor, 2/3 hrena in limonino lupinico. V manjši skledi zmešajte skuto, kislo smetano in preostali hren.

2 Na vsak krožnik položite okrogel okvir in ga napolnite s pesino mešanico. Nato previdno odstranite model in tatarec okrasite s kremo. Očistite redkvice in jih narežite na tanka kolesca. Nakapajte jih z olivnim oljem, premešajte in razporedite okoli tatarca. Okrasite s kalčki vodne kreše. Zraven popecite popečene rezine kruha.

Liza - 12/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 12/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.