Barvit in zdrav krožnik!

Za 6 kosov potrebujete:

  • 2 žlici olja
  • 2 lovorjeva lista
  • ½ cimetove paličice
  • 250 g rdeče čebule
  • 35 ml balzamičnega kisa
  • 75 g trsnega sladkorja
  • sol
  • 100 g mlade špinače
  • 250 g maskarponeja
  • 2 vejici timijana + timijan za okrasitev
  • sveže mleti črni poper
  • 250 g kuhane rdeče pese
  • 375 g listnatega testa
  • 40 g olupljenih lešnikov

Priprava:

1 Lovorjeva lista in cimet malce popražite na olju. Dodajte kolesca čebule in jih zlato popražite. Nato odstranite začimbi in dodajte kis in sladkor. Med mešanjem kuhajte, dokler tekočina ne izpari. Karamelizirano čebulo začinite s soljo.

2 Oplaknite špinačo, jo dajte v cedilo in jo prelijte z vrelo vodo. Ko se odcedi, iztisnite odvečno tekočino. Špinačo grobo sesekljajte in ji primešajte maskarpone, lističe timijana, sol in poper. Olupljeno peso zrežite na tanke rezine.

3 Testo položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in po njem približno 1 cm od robov razporedite nadev. Obložite ga z rezinami pese, karamelizirano čebulo in grobo sesekljanimi lešniki. Pito približno 25 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Potresite s svežim timijanom.

Liza - 12/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 12/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.