Domača pica je najboljša pica!

Za 8 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 20 g svežega kvasa
  • 1 žličko sladkorja
  • 250 g moke + moko za posipanje
  • ½ žličke soli
  • 4 žlice olivnega olja

Za nadev:

  • 100 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 125 g mocarele
  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • 200 g klobase
  • 1 čebulo
  • olivno olje
  • sol, sveže mlet barvit poper
  • svežo baziliko

Priprava:

1 Kvas nadrobite v 170 ml mlačne vode in dodajte še sladkor. Premešajte in pustite vzhajati 10 do 15 minut na toplem.

2 Zmešajte moko, sol in olje. Nato dodajte kvašeno mešanico in zgnetite mehko in voljno testo. Delovno površino lahno potresite z moko, nanjo položite testo, ga pokrijte s kuhinjsko krpo in ga pustite vzhajati 5 minut.

3 Testo na pomokani delovni površini razvlecite v tanjšo pico z višjimi robovi.

4 Prenesite ga v pekač, po njem razporedite koščke paradižnika iz pločevinke, jih obložite z rezinami mocarele, prepolovljenimi češnjevimi paradižniki ter rezinami klobase in čebule. Potresite s soljo in poprom in nakapajte z oljem. Pečico približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 250 stopinj. Pred serviranjem jo potresite z baziliko.

Liza - 20/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 20/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.