Manjka le še kozarec vina

Za 4 porcije potrebujete

  • 1 vrečko čebulne juhe (instant)
  • 150 g kisle smetane
  • poper
  • 1 zavitek testa za pico
  • 150 g kozjega svežega sira
  • 50 g suhe šunke (tanke rezine)
  • 50 g vloženih brusnic
  • po želji timijan za okrasitev

Priprava

Prašek za čebulno juho zmešajte v 125 ml hladne vode in juho med stalnim mešanjem in na srednji temperaturi segrevajte toliko časa, da se prašek popolnoma stopi. Po kuhanju naj se ohladi. Ohlajeni mešanici primešajte kislo smetano in jo začinite še s poprom.

Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Testo za pico skupaj s papirjem razvijte v pekač. Do roba ga premažite z mešanico kisle smetane. Pecite približno 15 minut. Kozji sir zrežite na rezine in jih porazdelite po testu. Pecite še približno 15 minut. Na koncu po pečenem testu razporedite še suho šunko in brusnice ter jo po želji okrasite s timijanom.

Namig: za vegetarijansko različico izpustite šunko in po testu pred peko porazdelite tanke krhlje jabolk.

Čas priprave: približno 300 minut.

Na osebo: približno 490 kcal, beljakovine: 18 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 43 g.

Lisa - 18/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 18/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.