Po slastni pici bo zadišal ves dom in domače povabil k mizi

Za 4 kose potrebujete

  • 500 g moke
  • sol
  • 30 g kvasa
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 400 g češnjevih paradižnikov
  • 1 žlico svetlega balzamičnega kisa
  • poper
  • 1 žličko sladkorja v prahu
  • 1 žličko timijana (sesekljanega)
  • 200 g kisle smetane
  • 1 šopek krebuljice (sesekljane)
  • pol žličke nastrgane lupinice neškropljene limone
  • 300 g artičokinih srčkov (pločevinka)
  • 250 g mocarele (koščki)

Priprava

V skledo stresite moko in 1 žličko soli ter sredi kupčka naredite jamico. Vanjo nadrobite kvas in ga zmešajte s 100 ml mlačne vode. Skledo pokrijte in pustite mešanico vzhajati približno 15 minut. Nato vgnetite še 2 žlici olja in 200 ml mlačne vode ter testo pustite vzhajati približno 1 uro.

Pečico segrejte na 150 stopinj (ventilatorsko na 130 stopinj). Paradižnikom v pekaču primešajte preostalo olje, kis, sol, poper, sladkor v prahu in timijan ter vse skupaj približno 1 uro pecite v pečici. Po koncu peke pekač vzemite iz pečice. Pečico nastavite na 225 stopinj (ventilatorsko na 205 stopinj). Zmešajte kislo smetano, krebuljico in limonovo lupinico ter mešanico začinite.

Testo razdelite na 4 dele in jih ovalno razvaljajte. Obložite jih s kislo smetano, paradižniki in artičokami. Pice pecite 10 do 12 minut. Po koncu peke jih potresite s sirom in po želji še okrasite.

Čas priprave: 2 uri in 15 minut.

Na kos: približno 880 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 42 g, ogljikovi hidrati: 96 g.

Lisa - 21/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 21/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.