Hudo dobra pica!

Za 6 oseb potrebujete:

  • 5 g svežega kvasa
  • 250 g brezglutenske moke
  • sol
  • 1 žlico olivnega olja

Za nadev:

  • 500 g brokolija
  • sol
  • 100 g rikote
  • 1 strok česna
  • sveže mleti črni poper
  • 200 g nastrgane mocarele

Priprava:

1 Kvas nadrobite v majhno skledo in prilijte 160 ml mlačne vode. Dobro premešajte in pustite stati nekaj minut.

2 V tem času moko in sol presejte v skledo. Sredi kupčka naredite jamico, vanjo vlijte kvašeno mešanico in dodajte 1 žlico olivnega olja. Zgnetite mehko in nelepljivo testo. Če je preveč lepljivo, dodajte še malo moke. Dajte ga v večjo skledo, pokrijte s folijo za živila in ga na toplem pustite vzhajati 60 minut.

3 Očistite brokoli, ga zrežite na večje kose in jih 2 minuti kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju ga takoj odcedite, ohladite v ledeno hladni vodi in spet dobro odcedite. Nato ga zrežite na manjše koščke.

4 Rikoti primešajte strt česen, sol in poper. Testo dobro pregnetite. Oblikujte pravokotnik (25 x 40 cm) in naredite malce višje robove. Testo prenesite v pekač, obložen s papirjem za peko, in po njem razporedite rikoto, koščke brokolija in nastrgano mocarelo. Nakapajte z olivnim oljem in pico 18 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

Liza - 20/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 20/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.