Rafinirano: obloga iz buče in pora

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 žlici olja
  • sol
  • poper
  • malce zdrobljenega posušenega čilija
  • 200 g buče
  • pol tankega stebla pora
  • 3 posušene paradižnike (v olju)
  • 2 žlici črnih oliv (brez koščic)
  • 150 g kisle smetane
  • 1 zvitek kvašenega testa (gotovo izdelek)

Priprava

V skledi zmešajte slabo žlico olja in po 1 ščepec soli, popra in strtega čilija. Bučo po potrebi olupite, ji odstranite semenje in jo zrežite na zelo tanke krhlje. Zmešajte jih z začimbnim oljem. Pečico segrejte na 250 stopinj (ventilatorski način ni primeren).

Por očistite, ga zrežite na tanke obročke, te oplaknite in dobro odcedite. Paradižnike odcedite in jih zrežite na trakove. Olive po dolgem zrežite na četrtine. Kislo smetano zmešajte s preostalim oljem in jo začinite s soljo in poprom.

Pekač obložite s papirjem za peko. Kvašeno testo razvijte, ga malce razvaljajte in ga razdelite na 4 porcije. Vsak kos na malce moke razvaljajte v tanko in ovalno ploskev. Položite jo na papir za peko in premažite s kislo smetano. Obložite jih z bučo, porom, paradižniki in olivami. Picete pecite 15 do 20 minut in jed po želji še okrasite.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na kos: približno 520 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 30 g, ogljikovi hidrati: 50 g.

Lisa - 45/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 45/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.