Odličen namaz za ljubitelje pikantnega...

Za 8 porcij potrebujete:

  • 200 g rdeče leče
  • 1 veliko čebulo
  • 3 stroke česna
  • 2 velika paradižnika
  • olivno olje
  • ½ žličke strte kumine
  • drobtine
  • ščepec kajenskega popra ali čilija
  • pest sesekljanega peteršilja

Priprava:

1 Oplaknite lečo in jo stresite v kozico. Prilijte vodo in lečo skuhajte do mehkega. Sol dodajte proti koncu kuhanja.

2 Kuhano lečo odcedite. Čebulo in česen olupite in ju drobno sesekljajte. Oplaknite paradižnika, ju prepolovite in odstranite semenje ter ju zrežite na majhne kocke.

3 V ponvi segrejte olje in na njem popražite čebulo in česen. Dodajte kumino in jo malce popražite.

4 Nato primešajte kocke paradižnika in lečo. Vse skupaj podušite, dodajte malo drobtin in mešanico začinite s soljo in kajenskim poprom ali čilijem. Mešanico pretlačite s paličnim mešalnikom in namazu na koncu dodajte sesekljan peteršilj.

Liza - 20/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 20/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.