Odlična juha za želodčke...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 300 g piščančjega mesa
  • sol
  • 1 čebulo
  • drobnjak
  • 10 g masla
  • 2 žlici moke
  • 200 g belušev
  • sveže mleti poper
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 250 ml smetane
  • 1 rumenjak
  • 4 rezine toasta

Priprava:

1 Oplaknite meso, ga dajte v hladno vodo in ga skuhajte do mehkega. Meso nato vzemite iz vode in ga zrežite na koščke. Tekočino precedite. Drobno sesekljano čebulo popražite na vročem maslu ter jo potresite z moko. Ves čas mešajte, postopoma dolivajte precejeno tekočino in vse skupaj pustite lahno vreti nekaj minut.

2 Beluše očistite, jih stresite v vrelo slano vodo in jih skuhajte do mehkega. Nato jih vzemite iz vode in tekočino dolijte juhi. Začinite jo s soljo, poprom in muškatom. Smetano razžvrkljajte z rumenjakom, vse skupaj vlijte v juho in jo malce pokuhajte.

3 Toast zrežite na majhne koščke, jih stresite v naoljen pekač in jih zlato zapecite pri 200 stopinjah.

4 Meso razporedite po krožnikih, ga prelijte z juho in okrasite s kuhanimi beluši. Potresite s popečenimi kruhovimi kockami in sesekljanim drobnjakom.

Liza - 18/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 18/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.