Uravnotežen obrok...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g piščančjih stegen brez kosti
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 1 žličko mlete orientalske kumine
  • ½ žličke strtega čilija
  • 1 žlico mlete sladke paprike
  • 2 stroka česna
  • 1 žlico rjavega sladkorja
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 žlici limetinega soka

Za kvinojo:

  • 180 g rdeče kvinoje
  • 400 ml zelenjavne juhe
  • 50 g mlade špinače
  • 4 vejice koriandra

Za polivko:

  • 60 ml rdečega vinskega kisa
  • 2 žlici medu
  • 60 ml olja
  • sok 1 limete
  • 1 žličko strtega origana
  • 2 stroka iztisnjenega česna
  • ščepec soli
  • ½ žličke drobno nastrgane limetine lupinice
  • ½ žličke strtega popra

In še:

  • 1 avokado
  • limetin sok

Priprava:

1 Meso zrežite na majhne koščke, jih stresite v skledo in mu primešajte sol, poper, orientalsko kumino, čili, mleto sladko papriko, iztisnjen česen, sladkor, olje in limetin sok. Nato ga za 60 minut postavite v hladilnik.

2 Koščke mesa nabodite na nabodala, jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

3 V tem času kvinojo nekajkrat oplaknite pod vročo vodo, prilijte juho, kozico pokrijte in kvinojo kuhajte približno 15 minut. Špinačo oplaknite pod hladno vodo in jo odcedite.

4 Zmešajte vse sestavine za polivko in z njo glede na svoj okus začinite kvinojo. Premešajte. Na koncu dodajte špinačo in koriandrove lističe. Avokado prepolovite, ga izdolbite, zrežite na rezine in jih nakapajte z limetinim sokom. Pečena nabodala razporedite po krožnikih, jih nakapajte z omako in postrezite s kvinojo in avokadom.

Liza - 15/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 15/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.